Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-İNŞAAT YAPI VE İŞ MAKİNALARI FUARI AÇILDI
İNŞAAT YAPI VE İŞ MAKİNALARI FUARI AÇILDI
Eklenme Tarihi : 29.05.2015 16:21
Bu yıl 6.’ sı düzenlenen İnşaat Yapı ve İş Makinaları Fuarı 28 mayıs 2015 tarihinde ziyaretçilerine kapılarını açtı. Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılan fuara Van Valisi İbrahim TAŞYAPAN, Tuşba Kaymakamı Musa SARI, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi ÖZGÖKÇE, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat TÖRE, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami BATTAL, Van Tso yönetim kurulu başkanı Necdet TAKVA, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile firma temsilcileri katıldı. 
Fuarın açılış konuşmasını yapan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, “Sektör fuarlarının sanayileşme ve üretimde geri kalmış yerlerde zor organizasyonlar olduğunu biliyoruz , buna bir de sektördeki durgunluk eklenince bu daha da zorlaşıyor. Biz Van olarak bunlara rağmen çok başarılı bir fuar gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

Fuarda konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan ise, Van’da 40 gün arayla ikinci fuarın açılışını gerçekleştirmenin sevindirici bir durum olduğunu belirterek, Van’ın artık fuarlarıyla anılmasının kent için önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. Vali Taşyapan, “Bu gelişmenin motoru, bu tesisin burada yer alması ve faaliyete geçmiş olması, bu tür alanlara bir mekan sunulmasından kaynaklanmaktadır.” dedi.

Yapı işleri ve iş makinelerinin, en önemli sektörlerinden birisi olduğunu dile getiren Taşyapan, “Van’ımız için çok daha önemli bir sektördür. Birkaç yıl öncesinde büyük deprem yaşamış ilimizde inşaat sektörü yeniden canlanacak ve en önemli sektör olarak, bütün sektörlerin önünü açacaktır. Bu fuarın ilimizde yapılması da ayrıca önem arz etmektedir. Ne yazık ki yapı sektöründe, şehirleşmede ve imar işlerinde çok iyi değiliz. Bunu kabul etmemiz gerekiyor. Aslında insanlarımızı, mallarımızı depremler yok etmiyor. Buna bizim bilinçsizliğimiz, yeterli teknik düzenlemelere uygun binaları ve alt yapıları kuramamamız sebep oluyor.
Fuara 85 firmanın katılmasının iyi bir katılım olduğunu da vurgulayan Taşyapan, “İnşallah bu anlamda insanlarımız, yeni gelişmeleri bu fuarda çok iyi bir şekilde görecektir. Fuarların ayrıca turizm ayağı da vardır. Bu da çok önem arz etmektedir. Son fuarda 45 bin kişinin fuarı ziyaret ettiği belirtildi. Bu da azımsanacak bir sayı değil diye düşünüyorum. İnşallah bu fuarda da belediyelerimizin, STK’larımızın ve diğer arkadaşlarımızın bu anlamda bağlantı olacağına ve fuara çok şey katacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


 Daha sonra söz alan Van Tso yönetim kurulu başkanı Necdet Takva “Van Şehri bir fuar ve kongre Şehri olma yolunda kararlı ve tekin şekilde yürümeye devam ediyor. Sadece bu yılın ilk 4 Ayında gerçekleşen etkinliklere ve faaliyetlere baktığımız zaman Van'ın bölgesinde rol model olduğunu görebiliyoruz. Bu gelişmeler heyecanımızı ve çalışma şevkimizi arttırıyor.

Geçen yıl hep birlikte gerçekleştirdiğimiz Guinness dünya rekoru başarısı dünya genelinde karşılık buldu. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz alış veriş festivalinin de şehrimizde yarattığı ekonomik ve sosyal katma değer oldukça büyük oldu.



Bununla beraber Daha yapılması gereken çok şey olduğunun farkındayız. Özellikle şehrin yatırım ortamının güçlendirilmesi için sayın valimizin, Büyükşehir Belediye Eş başkanlığımızın, kamu yöneticilerimiz ile ilçe belediyelerimizin güçlü desteğine duyduğumuz ihtiyacı belirtmekte yarar var.

Şu anda şehir merkezinde 2 bin hayvan barınağı var ve bu barınaklarda 200 bin hayvan varlığımız var. Bunlara acilen bir çözüm üretmemiz gerekiyor. Bunun için Valiliğimiz ve Büyükşehir belediyemizin öncülük ettiği TDİOHB'nin hayata geçirilmesi gerekir.
Yine Van lojistik merkez çalışmaları hızlandırılarak Şehri gelecek 10 Yıllara taşıyacak bu önemli proje hayata geçirilmelidir. Organize Sanayi Bölgemizde tahsis bekleyen Yatırımcıların talebi her geçen büyümekte. Bu alanda tahsis ve alan alt yapı çalışmalarımızı hızlandırmamız gerekiyor.


7 Haziran genel seçimleri öncesi Van'ın siyaset aktörlerinin hakkını da teslim etmemiz gerekiyor. Şu anda büyük olgunluk içerisinde gerçekleşen Van seçim atmosferi Türkiye'nin diğer bölgelerine örnek teşkil edecek bir huzur ve demokratik model olmuştur. Bunun devamı konusunda siyasi aktörlere çağrımızı yinelemek istiyor, kendilerine teşekkür ediyoruz.
Bu gün düzenlenen fuar Bölgemizde tek fuar. 22 firmamız il dışından katılıyor. Toplam 85 firmamıza hizmet etmek üzere odamız sürekli onlarla olacak. KOSGEB her zaman olduğu gibi desteğini sunmaya devam ediyor. İnşaat ilimizin en önemli sektörlerinden biri bu nedenle bu Fuarın sektör için önemli Fırsatlar yaratacağını umuyor, başta Ajans Asya Fuarcılık  olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.


Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılışı yapılarak stantlar gezildi.
 
Galeri
İNŞAAT YAPI VE İŞ MAKİNALARI FUARI AÇILDI
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.27 TL
EURO: 34.73 TL
GBP: 40.53 TL