Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN TSO'DAN İRAN’A ÇIKARMA
VAN TSO'DAN İRAN’A ÇIKARMA
Eklenme Tarihi : 29.12.2014 16:47
Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından İran ile ilişkilerin değerlendirilmesi ve işbirliği olanaklarının arttırılmasına yönelik iş gezisi düzenlendi.

Urumiye şehrinde üst düzey protokol tarafından karşılanan Van TSO heyeti, oldukça önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Urumiye Ticaret Sanayi Tarım ve Madencilik Odasında toplantı yapıldı. Toplantıya, Türkiye Başkonsolosu Mehmet Bulut. Urumiye Vali Yardımcısı, Urumiye Ticaret Sanayi Tarım ve Madencilik Odası Başkanı Kiyamarz Keyhanfar, Kurum Müdürleri, gümrüklerden sorumlu Ulaştırma Müdürü ve çok sayıda meclis üyesi katıldı.

Türkiye tarafından ise Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Başkale TSO temsilcisi, işadamları ve Van TSO Meclis üyeleri ile odaya bağlı bazı üyeler katıldı.Çok olumlu geçen görüşmelerde, özellikle sınır kapılarının modernizasyonu, Esendere Sero Gümrük Kapısının günün şartlarına uygun hale getirilmesi konuları üzerinde duruldu.

Toplantıda söz alan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, 'İki komşu ülke vatandaşlarının el birliği ile mevcut sorunların çözümü konusunda sağlıklı adımlar atmalı. İki komşu şehrin vatandaşları birbirleriyle sağlıklı zeminlerde ticaret yapmak istiyor. Bizlerde tüccar ve tacirlerimize sağlıklı ve güzel imkânlarda ticaret yapmalarını sağlamak için zemin oluşturmak zorundayız. Urumiye ve Van şehirleri birbirleriyle çok iyi anlaşan kadim dostlukları olan iki önemli şehirdir. Her iki ülke yetkililerinin bu konuda ellerini taşın altına koymaları gerekir dedi.

Takva, Türkiye tarafı olarak yeni Gümrük binasının inşaatına başlamış bulunmaktayız. Sizin de artık ivedilikle adım atmanız gerekiyor. Bizim, sizinle, düşüncemiz, duygularımız, isteklerimiz aslında aynı. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Çünkü kültürlerimiz bir birine çok yakın dedi.

Umarım hükümetler nezdinde atılacak adımlarla karşılıklı  fayda sağlanır” diyen Takva, Van TSO heyetini, en üst seviyede ve en güzel şekilde ağırlayan Urumiye Sanayi odası Yönetimine ve Kurum yetkililerine teşekkür etti. Urumiye heyeti de ziyaretten duyduğu memnuniyetlerini dile getirerek, her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirttiler.
Van TSO’yu çok önemsediklerini söyleyen Urumiye Ticaret sanayi odası yetkilileri, Başkan Takva’nın söylemlerini çok anlamalı bulduklarını ve iki kardeş şehrin olmazsa olmazlarından olan, sınır kapılarının iyileştirilmesi ve her türlü işbirliği için ne gerekirse yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler. Karşılıklı olarak birçok konu üzerinde anlaşma sağlandı ve karşılıklı bazı önemli mutabakatlara varıldı. 
Galeri
VAN TSO'DAN İRAN’A ÇIKARMA
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.31 TL
EURO: 34.7 TL
GBP: 40.63 TL