Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-KAPIKÖY GÜMRÜK KAPISI VE SINIR TİCARETİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.
KAPIKÖY GÜMRÜK KAPISI VE SINIR TİCARETİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.
Eklenme Tarihi : 26.09.2014 14:06


Van Vali Yardımcısı İbrahim DÜNDAR moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya VAN TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet TAKVA, Yönetim Kurulu Üyesi Metin ABİ, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Mustafa ŞAHİN, OSB Başkanı Necmettin ÇOK ile birlikte birçok üst düzey yönetici ve VAN TSO Üyeleri katıldı.
Kapıköy Gümrük Kapısı ve sınır ticaretinde yaşanan sıkıntıların değerlendirildiği toplantı Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda tüccarların sorunları dinlenerek sorunların çözümü noktasında öneriler sunuldu.
Toplantıda konuşan Van Vali Yardımcısı İbrahim DÜNDAR, Van’ın konum itibariyle önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirerek, Valilik olarak Sınır Ticaretini önemsediklerini belirtti. Firmaların yaşadığı sıkıntılar ve önerileri dinledikten sonra karşılıklı ticarette yaşanan sorunları tespit etmek üzere toplandıklarını dile getiren DÜNDAR ümit ediyorum bugün burada bizlere aktarılacak sorunlar kısa süre içerisinde çözüme kavuşacaktır dedi.
Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet TAKVA ise halkın Kapıköy Sınır Kapısını ticaret bölgesi olarak kullanması gerektiğini söyledi. Takva İran pazarı olmadan ülke ve bölgenin yerel kalkınma sağlaması mümkün değildir. Ticaretin iyi gelişebilmesi ve bölgenin sorunlarının çözülmesi için sınır ticaretinin açılması gerekiyor.  100 kilometre ötede bir zenginlik var ve biz bu zenginliğe ulaşamıyoruz dedi.
Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Mustafa ŞAHİN ise Kapıköy gümrük kapısının modernizasyonuna ilişkin bilgiler aktardı. ŞAHİN, Modernizasyon işleminin kısa vadede tamamlanmasına yönelik gerekli çalışmaları yaptıklarını, modernizasyon ile birlikte transit geçişlerinde hayata geçeceğini ümit ettiğini bildirdi.
Sorunlarını dile getiren tüccarlar;  İran ile ticaret yapmamız gerekiyor ama yaptığımız ticarete zarar ediyoruz. Sınır ticaretinde kotalar her yıl düşürülüyor. Sınır ticareti zaten yılda 2 ay yapılan ve günü kurtaran bir ticaret, bu ticaretin kalıcı şekilde olmasını temenni ediyoruz dediler.
Kapanış konuşmasında toplantının çok faydalı geçtiğini belirten DÜNDAR ve TAKVA kısa zamanda sınır kapısının Van ekonomisine büyük kazanımlar getireceğini belirterek toplantıyı sonlandırdılar.
 
Galeri
KAPIKÖY GÜMRÜK KAPISI VE SINIR TİCARETİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.28 TL
EURO: 34.76 TL
GBP: 40.66 TL