Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-“VAN'DAN KAÇIŞ YOK, İŞYERLERİ AÇILIYOR”
“Van'dan kaçış yok, işyerleri açılıyor”
Eklenme Tarihi : 11.09.2014 09:58
Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, 'işadamların Van'dan kaçtığı yönündeki söyletilerin spekülasyondan ibaret olduğunu söyleyerek, 'Son bir ayda inanılmaz yeni işyeri açılışları oldu. İşadamlarının Van'ı terk ettiği yönündeki söylentilerin aslı astarı yoktur' dedi. Goldvan AVM'nin açılışında konuşan Takva, son altı ay içerisinde Van Ticaret ve Sanayi Odası'na 254 kişinin yeni iş yeri açmak için başvurduğunu belirtti.
Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva'nın açılışını gerçekleştirdiği Goldvan Alışveriş Merkezi hizmete girdi. Bahçivan Mahallesinde 2 bin metrekare alan üzerinde hizmete giren marketin açılışına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. 
 'BU SÖYLENTİLER DOĞRU DEĞİL'
 Açılışta bir konuşma yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Son zamanlarda bazı spekülasyonlara mahal veren söylentiler olduğuna dikkat çekerek, 'İşadamlarının Van'ı terk ettiği yönünde bazı söylentiler var. Şundan emin olun ki böyle bir söylentinin asla ve asla pratik bir karşılığı yoktur. Şunu gururla söyleyebilirim ki, aşağı yukarı son bir ayda inanılmaz yeni iş yerlerinin açıldığını görüyoruz. 2014 yılının ilk altı ayında sadece Van Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıt yaptıran esnaf sayısı 254 olurken, terkin nedeni ile işletmesine son verenlerin sayısı ise 132 oldu. Dolayısı ile sadece 2014 yılının ilk altı ayı içersinde sadece yeni açılan iş yerlerinin sayısında yüzde yüz bir artış olmuş. Son 3 yıl içerisinde nüfusu 150 bin artan başka hiçbir şehir yoktur. İki büyük affet ten sonra nüfusu dokuz yüz binden bir milyon yüz bine çıkan başka bir kent yok.Olacağını da hiç kimse beklemesin bir takım spekülasyonlara kimse kulak asmasın' dedi.
Goldvan Alıveriş Merkezi Yönetim Kurulu başkanı Kiyaseddin Avci ise,1991 yılından bu yana bu sektörde olduğunu ve sektörde ki deneyimi ile fiyatlara Van halkına hizmet vereceklerini söyledi. 
Yapılan konuşmaların ardından market dualarla hizmete açıldı.
Galeri
“Van'dan kaçış yok, işyerleri açılıyor”
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.27 TL
EURO: 34.73 TL
GBP: 40.53 TL