Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-TEBRİZ’Lİ SANAYİCİLERDEN VAN TSO’YA ZİYARET
Tebriz’li Sanayicilerden Van TSO’ya ziyaret
Eklenme Tarihi : 05.09.2014 17:15
5. İnşaat ve Yapı Elemanları Fuarı ve 1. Belediye Ekipmanları ve Kent Mobilyarı fuarı ile birlikte Van’a İranlı tüccarların ilgisi arttı. Tebriz Ticaret Sanayi Odasına üye Sanayiciler ve İran’ın En büyük Organize Sanayi Bölgesine bağlı sanayicilerden oluşan bir heyet Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’yı ziyaret etti.
Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, İranlı tüccarların faydalanabilecekleri bir ofis oluşturduklarını belirterek “Biz tüccarlar karşılıklı diyalog içinde olmalıyız. Biz bir araya gelirsek, siyasetçiler ve ülke yöneticileri bizlerin sorunlarını çözmek zorunda kalacaktır. Ama her şeyden önce biz bir araya gelmeliyiz. Van İran’la 360 Km. sınırı olan bir şehir. Ancak maalesef henüz istediğimiz seviyede bir etkileşim içinde değiliz. Biz Urumiye şehri ile geliştirdiğimiz iyi ilişkileri Tebriz şehri ile de geliştirmek istiyoruz. Ordaki imkanların bizim tüccarlara, buradaki imkanları da sizin tüccarların hizmetine sunmak istiyoruz. Bu ancak karşılıklı geliş gidişlerle mümkün olacaktır. Daha çok bir araya gelmeliyiz” dedi.
Takva, Urumiye Ticaret Odası ile kardeş oda protokolü gerçekleştirdiklerini belirterek “Tebriz Ticaret Odası ile bu yönde ilişkiler geliştirmek istiyoruz. Oradaki enerjiyi burada yatırıma, birlikte çalışmaya dönüştürmeliyiz” şeklinde konuştu.
Tebriz Organize Sanayi Bölgesi Yönetisi Farshid Bouyeh de Van Ticaret ve Sanayi Odası ile her şekilde ilişkilerin gelişmesi için çaba göstereceklerini belirterek “ Tebriz İranın en önemli sanayi ve ticaret kenti. Dolayısı ile İran’ın ithalat ve ihracat merkezi. Yaklaşık 6000 tane üretim merkezi var. Bizde bu potansiyelin değerlendirilmesi açısından Van ile ilişkilerin gelişmesini istiyoruz. Başkanımızın söylemlerine katılıyoruz. Daha çok bir araya gelmeliyiz. İnşallah yakın tarihte Vanlı işadamlarını da Tebrize bekleriz” şeklinde konuştu.
Van TSO Başkanı Necdet Takva, İran Tüccar Danışma Ofisinde yapılan işlemleri İranlı konuklara anlattı ve bilgi verdi. 
Galeri
Tebriz’li Sanayicilerden Van TSO’ya ziyaret
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.27 TL
EURO: 34.73 TL
GBP: 40.53 TL