Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN ORTADOĞU EXPO İLK FUARINI AÇTI
Van Ortadoğu EXPO İlk Fuarını Açtı
Van Ortadoğu EXPO Fuar ve Kongre Merkezi kendi evinde ilk fuarını açtı. 4 gün sürecek fuarda bu yıl 9'u yabancı 72 firma stand kurdu.

Bu yıl 5'ncisi düzenlenen ve çeşitli alanlarda 72 firmanın katıldığı '5. Yapı ve İş Makineleri' ile '1. Belediye İhtiyaçları ve Kent Mobilyaları Fuarı' OFKM'de açıldı.

Van Organize Sanayi Bölgesinde yeni hizmete giren 40 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen,  bölgenin en büyük ve modern fuar ve kongre merkezi özeliğini taşıyan Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi ( OFKM) Van Valiliği öncülüğünde Van Belediye Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Organize Sanayi Bölgesi (OSB) işbirliğiyle düzenleniyor. İş dünyasının gelişimini, yurt dışı tanıtımını sağlamayı hedefleyen fuar ile yeni teknolojilerin üreticiyle bir araya gelmesi hedeflenirken, 4 gün sürecek fuarda bu yıl 9'u yabancı 72 firma stand kurdu. Fuar açılışını yapan Tuşba Kaymakamı ve Vali Vekili Ramazan Kurtyemez, Herkesin dileği temennisi Van'ın bulunduğu konumdan daha ileriye gitmesi olduğunu ifade etti.

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban ise;  Her renkten, her dilden, her inançtan ve her dinden bir şeyler yapabilirsek başarı kat edebiliriz. Kentimiz de bunu başarıyor. Bunu başardığı için rengiyle coğrafyasıyla daha güzel. Van'a doğunun Paris’i diyorlar.  Van'ımızı Paris yapan şey esasen yaşayan insanlarımız. Bu açıdan bu kent için emek veren çaba sarf eden herkesi minnetle saygıyla selamlıyorum.'

Fuar açılışında konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, 21 yıldır fuar yapılmasında ısrar ettiğimiz için bugün Fuar ve Kongre merkezine sahip olduklarını belirterek “Bugün bölgesinde düzenli olarak fuar düzenleyen tek il Van’dır. Van her zaman bölgesinde çekim merkezi olmuştur. Van terk edilen bir şehir değil aksine tercih edilen bir şehir olmuştur. Herkes de bunun farkındadır. Bugün fuarımızın kendi yerinde modern bir fuar alanında açılıyor olması Van’ın çekim merkezi olduğunun bir göstergesidir. Bunun gururunu yaşamalıyız. Fuarlar bizim bir arada çalıştığımız ortak olduğumuz en önemli organizasyonlardır. Bu birlikteliğimizin her platformda da olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.

Programa, Edremit Belediyesi Eşbaşkanı Abdulkerim Sayın, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İran Urmiye Ticaret Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Samet Pursoltani, kamu kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Galeri
Van Ortadoğu EXPO İlk Fuarını Açtı
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.51 TL
EURO: 34.89 TL
GBP: 40.75 TL