Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN TSO BAŞKANI TAKVA “TİCARET VE SANAYİ ODASI SİYASALLAŞTIRILMAMALI”
Van TSO Başkanı Takva “Ticaret ve Sanayi Odası Siyasallaştırılmamalı”
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, son dönemlerde şehirde meydana gelen eylemlerde esnaf ve tüccara zarar verilmesi hususunda Tüm siyasi partilere çağrıda bulunduklarını belirterek “Vanlı tüccar ve esnaf olarak mağdur durumdayız. Bizler Tüccarın ve sanayicinin bağlı olduğu Meslek odası olarak mağdur taraftayız. Konunun çözülmesi ve bu tür olayların son bulması için siyasi partilere birer mektup gönderdik ve kendilerinden gerekli çalışmaları yapmalarını bekliyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası ve Diğer Meslek Kurumları  siyasallaştırılmamalı” ifadesini kullandı.
Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ve heyeti, Van TSO Tarafından kendilerine gönderilen mektupla ilgili görüşlerini belirtmek üzere odayı ziyaret etti.
Şehir merkezi başta olmak üzere kentti bloke eden olayların özellikle tüccar, sanayici ve esnafa karşı büyük bir mağduriyet yarattığını belirten Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise, huzurun, güvenin ve şehirde ekonomik faaliyetlerinin egemen kılınmasına yönelik bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Bu çalışma çerçevesinde özellikle hedef kitle olan oda üyelerinin zararlarının önlenmesi için birinci derecede çözüm üretmesi gereken siyasi parti başkanları ve yönetimleriyle bir yazışma gerçekleştirdiklerinin altını çizen Takva, “Bu yazışmada, siyasetin bir çözüm mekanizması olduğunu, en önemli icraatlardan biri olduğunu, siyasi partilerin de kentin huzur ve refahının,  güvenli bir şekilde yaşamın sürdürülmesi için bir çözüm üretmeleri gerektiğini,  bunun içinde bir araya gelmeleri gerektiğini ve birbirlerini suçlamak yerine burada olan insan yaşamının önündeki engellerin kaldırılması için bir çaba içerisinde olmaları gerektiğini ifade etmiştik. Bizim bu çağrımıza somut olarak karşılık veren Saadet Partisi, bu konunun detaylarını görüşmek için hem odamızı ziyaret etmiş, hem de bu huzur ve güvenin tesis edilmesi ile ilgili diğer siyasi partiler ve yetkili kurumlarla görüşme yapacaklarını da bizimle paylaştılar. Bizde ticaret ve sanayinin özellikle ekonomi yönetiminin bu kentin en önemli sigortalarından biri olduğunu ve bu sigortalarında atmaması için mutlaka siyaset mekanizmasının çözüm üretmesi gerektiğine ilişkin taleplerimizi kendilerine ilettik. Olumlu bir görüşme olduğunu düşünüyorum. İnşallah biz Saadet Partisi’nin de girişimleri ve diğer partilerinde duyarlılığı ile bu konuda bir adım atarız duygusu, düşüncesi ve beklentisi içerisindeyiz. Bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı kendilerine ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum”
Van Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan ise Van TSO’nun siyasi partilere yönelik yapmış olduğu çalışmayı çok değerli buldukları için bugün bu ziyarete gerçekleştirdiklerini belirterek “Siyaset kurumu toplumun huzur ve refahını sağlamak üzere inşa edilmiştir. Bizde bu sorumluluk bilinciyle başlatılan bu çalışmaya destek veriyoruz. Parti olarak gerekli girişimlerde bulunacağız” ifadesini kullandı.
Galeri
Van TSO Başkanı Takva “Ticaret ve Sanayi Odası Siyasallaştırılmamalı”
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.51 TL
EURO: 34.89 TL
GBP: 40.75 TL