Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-TAKVA, VAN TSO’DAKİ 1 YILIN HESABINI VERDİ
Takva, Van TSO’daki 1 yılın hesabını verdi
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu Üyeleri ve seçilmiş organ üyelerinin katılımıyla seçimden sonraki 1 yılını değerlendirdi.  

Van TSO Başkanı Necdet Takva, “En büyük Vaadimiz Dürüst Olacağız” şiarıyla başlattıkları çalışmalarını üyelerine ve kamuoyuna hesap verebilirlik ve şeffaflık olarak değerlendirdiklerini belirterek “Göreve başladığımız 28.06.2013 tarihinde bu güne kadar Van TSO’yu üyelerinin yararına çalışan, bu konuda kent için lobicilik yapan, üyelerini önemseyen bir anlayışla hareket ettik.  Amacımız Van’ın her açıdan kazanım elde etmesiydi. Bunun için Van TSO olarak Van’da lokomotif bir kurum, meslek odası ve organizasyon olduk” ifadesini kullandı.

Takva, bir yıl boyunca yapılan tüm çalışmaları özel teknikle hazırlanan bir sunumla katılımcılara aktarırken kentin için temel ekonomik değerlendirmelerde bulundu. Takva “Bir yıllık görev süresi içinde maalesef geçmiş kötü yönetimlerin ağır bedelleri ile karşı karşıya kaldık. Depremde kentin kötü yönetilmesi sonucu bugün kent ekonomisinde önemli bir daralma var. Yaklaşık 1 yıldır tüm uğraşlarımıza rağmen, Vergi terkini konusunda bir gelişme kaydedemedik. Bu konuda maalesef çok yalnız bırakıldık” şeklinde konuştu.

Göreve geldiğimizde ifade ettiğimiz gibi, Van TSO’da seçilmiş 9 kişilik yönetim ve 35 kişilik meclis üyelerinin dışında katılımcı demokrasi ile yöneteceklerini belirten Takva, geçen bir yıllık süreçte, Akil Tacirler Kurulu, Özgür Düşünce Divanı, Enerji Takip Komisyonu gibi oldukça aktif ve verimli kurullarla hizmet verdiklerini belirtti. Kurullarımızın tamamen gönüllülük esası ile çalıştıklarını söyleyen Takva, “Kentimizin seçkin tüccarları, saygın meslek gurupları ve farklı dünya görüşüne sahip insanların oluşturduğu bu kurullarımız bizlere çok büyük katkıda bulundu. Bu çalışmalamız Türkiye’de örnek uygulamalar oldu. Katılan tüm üyelerimize ve destek veren herkese teşekkür ederiz”

Van Kahvaltısı ile birlikte çalışmanın başarısıdır
Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van Kahvaltısının Guiness Rekorlar Kitabına girmesindeki başarı birlikte çalışmanın bir eseridir. Belki de Van tarihinde ilk kez Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Y.Y.Üniversitesi, DAKA, Van Ticaret Borsası, Van Ekonomi Konseyi ortak hareket ederek, uluslar arası bir organizasyon başarısı göstermişlerdir. Bu ilimiz adına çok önemli bir gelişmedir” ifadesini kullandı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu olarak Şeffat ve Hesap Verebilirlik anlayışımızın devam edeceğini belirttiği sunumun sonunda “Her altı ayda bir üyelerimizin ve Van Kamuoyunun karşısına çıkıp hesap vermekten kaçınmayacağız. Şeffaf olacağız.” Şeklinde konuştu. 

Galeri
Takva, Van TSO’daki 1 yılın hesabını verdi
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.51 TL
EURO: 34.89 TL
GBP: 40.75 TL