Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN ABİGEM BAŞARILARI ÖDÜLLENDİRİLDİ
Van ABİGEM başarıları ödüllendirildi
Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) Ağının Genişletilmesi Projesi kapsamında, ''Odalar ve Borsaların Kaliteli İş Hizmetleriyle Rekabet Gücü Nasıl Geliştirilebilir?'' konulu konferans, TOBB Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.​
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete, oda ve borsaların hizmet kapasitesini 2001'den beri geliştirdiklerini belirterek, bu süreçte yeni hizmetler geliştirdiklerini söyledi.
 
'Oda ve borsalarımızı, yeni ve yenilikçi hizmetleri sunacak araçlarla donatmamız gerekiyor. İşte, AB-Türkiye Oda Forumu, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri, KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması projeleri bu ihtiyaca cevap vermek üzere hayata geçirildi. Dönüşüm süreci de son derece başarılı biçimde ilerliyor.
 
Bu başarılı sürecin önemli bir parçası da 2011 yılından beri uygulamakta olduğumuz ABİGEM ağının Sivas, Hatay, Batman ve Van'a genişletilmesi projesiydi. Proje sayesinde bu illerimizde ciddi bir proje hazırlama, danışmanlık ve eğitim kapasitesi geliştirmiş olduk. Oda ve borsalarımızın hizmet kapasitesine yeni ve nitelikli bir araç ekledik.'
 
Proje süresince girişimcilik, dış ticaret, satış ve pazarlama gibi konular olmak üzere toplam 182 eğitim programı düzenlendiği bilgisini veren Mete, programlarda 7 bin 947 kişinin eğitim gördüğünü kaydetti. Bu çerçevede 883 şirkete danışmanlık hizmeti sunulduğunu ifade eden Mete, değişik kaynaklardan yararlanmak üzere 128 proje başvurusu yapıldığını söyledi.
 
Takva :”Van ABİGEM olarak girişimcilerin referans noktası olduk”
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen ''Odalar ve Borsaların Kaliteli İş Hizmetleriyle Rekabet Gücü Nasıl Geliştirilebilir?'' konferansı kapsamında konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van ABİGEM’in bölgede önemli bir ihtiyacı giderdiğini belirterek “Girişimciler için önemli bir referans noktası olduk. Projelere danışmanlık yaparak, fon sağlayıcı kuruluşlara proje hazırlanmasına katkı sunuyoruz” ifadesini kullandı.
 
Van ABİGEM tarafından desteklenen Van Kahve Diyarı, konferans kapsamında başarılı girişimci olarak plaketle ödüllendirildi.
 
ABİGEM hakkında
 
TOBB öncülüğünde ilgili ticaret ve sanayi odalarının ev sahipliğinde Avrupa Birliği fonları ile 2002'de Gaziantep, Kocaeli ve İzmir'de, 2008'de Adana, Afyonkarahisar, Çorum, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Konya, Malatya, Tekirdağ, Trabzon ve Uşak'ta Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) kuruldu.
 
2011'de uygulanmaya başlanan 8,5 milyon avro bütçeli 'ABİGEM Ağının Sivas, Antakya, Batman ve Van'a Genişletilmesi Projesi' ile ABİGEM'lerin sayısı 19'a yükseldi. ABİGEM ağı için AB'nin sağlamış olduğu mali yardım 50 milyon avroya ulaştı.
 
Profesyonel eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunarak KOBİ'lerin rekabet seviyelerini ulusal ve uluslararası piyasalarda artırmalarına ve potansiyellerini geliştirilmelerine yardımcı olan ABİGEM'ler, KOBİ'lerin iş geliştirme hizmetlerini alabilecekleri en iyi temas noktası olmayı amaçlıyor.
Galeri
Van ABİGEM başarıları ödüllendirildi
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.51 TL
EURO: 34.89 TL
GBP: 40.75 TL