Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-MÜSİAD GENEL BAŞKANI OLPAK VAN TSO’DA
Müsiad Genel Başkanı Olpak Van TSO’da
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, MUSİAD Van Şube Başkanı İsmail Say ile birlikte Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’yı ziyaret etti.
Van Ferit Melen Havalimanı'nda MÜSİAD Van Şube Başkanı İsmail Say ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Genel Başkan Olpak ilk olarak, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva'yı ziyaret etti. Olpak, burada yaptığı konuşmada, farklı kentlerde yaptıkları genel kurul toplantılarının bir düğün havasında geçtiğini, bundan dolayı yaklaşık 500-600 iş adamıyla gittiklerini ve bu şehirleri yakından tanıma şansı bulduklarını söyledi. Van'da bugün yapacakları toplantıda Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile bakanlık yetkililerini ağırlayacaklarını anımsatan Olpak, 'Toplantıda üyelerden gelen sorunlar, görüş ve önerileri dile getireceğiz. Biz resmi toplantılarımızı yarın bitirdiğimiz takdirde hemen dönmeyi düşünmüyoruz. Van'ı biraz yaşama imkânımız olsun ve gittiğimiz şehri daha sıcak bir temas ile yakından öğrenelim, yaşayalım ve ticaretinden haberdar olalım istiyoruz. Biz sivil toplum kuruluşları olarak gittiğimiz yerlerde bir ayırımcılık yapma noktasından ziyade o bölgenin en başta gelen ticaret ve sanayi odaları olmak üzere iş âleminin etkin kurumlarıyla her zaman işbirliği içerisinde olmayı önemsemiş bir kurumuz. Biz bu temele bağlıyız' dedi.
Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van’ın hinterlandında parlayan bir yıldız olduğunu belirterek “Marka şehir Van, çevresindeki illerin buluşma ve çekim merkezidir. İlimiz sahip olduğu potansiyelleri ile çok önemli bir çekim merkezidir. İki büyük deprem atlatmış olmasına rağmen nüfusu artan tek ildir. Bu da bu kentin çok önemli dinamiklere sahip olduğunu göstermektedir. MÜSİAD Van Şubesi ve diğer STK’larımızla ortak hareket ederek, Van’ı marka şehir yapmanın gayretindeyiz. Bu konuda MÜSİAD Genel Merkezi’nin de desteğine ihtiyacımız var. Biz Van TSO olarak her zaman ortak proje yapmaya hazırız” ifadesini kullandı.

Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Van TSO Başkanı Takva ise, MÜSİAD'ın genel kurul toplantılarını Van’da yapmaları, Van'a katkı sağlayacağını ifade etti. 
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.4 TL
EURO: 34.71 TL
GBP: 40.66 TL