Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-TAKVA, TOBB’DA KAHVALTIYI ANLATTI
TAKVA, TOBB’da Kahvaltıyı anlattı
Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret AŞ’nin (GTİ) 2013 Yılı Olağan Genel Kurulu TOBB Birlik Merkezi Sosyal Tesisleri’nde TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş.’nin (GTİ) ortağı olan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, toplantıda söz alarak “Dünyanın en Kalabalık Kahvaltı Sofrası” hakkında bilgi verdi. Bir dünya rekoru denemesi gerçekleştireceklerini belirten Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva “İş ve ekonomi dünyasını rekorumuza ortak olmaya davet ediyoruz. O gün orada barışın ve kardeşliğin sofrasını kuracağız. Türkiye’nin her yöresinden insanlarla aynı sofrayı paylaşacağız. Bu rekor sadece Van için değil, Türkiye içinde çok önemli bir organizasyon olacaktır.Van’ın marka şehir olması, bilinirliğinin yükselmesi bu organizasyonumuzda başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bu başarımıza ve çalışmamıza başta Birliğimiz ve Türkiye’deki tüm oda ve borsalarımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
Kürsüye çıkan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada GTİ’nin başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek, yapılan gümrük kapısı modernizasyonlarının Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyaya örnek gösterildiğini söyledi.​
 
GTİ olarak dünyada bir ilki başardıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, gümrük kapılarının modernizasyonunu yap-işlet-devret modeliyle yapan ilk ülkenin Türkiye olduğunu bildirdi. TOBB Başkanı, 7 yıl önce gümrük kapılarının halini görenlerin bugün tanıyamadıklarını belirtirken, “Sizlerle beraber ülkemize dünyanın en güzel gümrük kapılarını kazandırdık” diye konuştu.
 
GTİ’nin esas amacını; ihracatçının, gümrük kapılarında yaşadığı sıkıntıları giderip daha güzel ve modern şartlarda gümrük şartlarına sahip olabilmesi diye açıklayan Hisarcıklıoğlu önümüzdeki dönemde gerçekleştirecekleri projelere ilişkin de bilgiler verdi.
 
Galeri
TAKVA, TOBB’da Kahvaltıyı anlattı
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.51 TL
EURO: 34.89 TL
GBP: 40.75 TL