Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-İLK TEMSİLCİLİĞİMİZ BAŞKALE’DE AÇILDI
İlk temsilciliğimiz Başkale’de açıldı
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) bir ilke daha imza atarak Başkale ilçesinde temsilcilik açtı. Merkeze uzak olmalarından dolayı iki ilçeye temsilcilik açacak olan Van TSO ilk temsilciğini Başkale’de açtı. Temsilcilik açılış törenine Başkale Kaymakamı Hüseyin Büyükköse, Başkale İlçe Belediye Eşbaşkanları İhsan Güler ve Aynur Tarhan, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Bozyiğit, Van TSO Başkanı Necdet Takva, Van Şoförler Odası Temsilcisi Hacı Çiftci, Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge, Kanaat Önderi İskender Ertuş, Başkale Van TSO Temsilcisi Rıdvan Sari, VAN TSO Yönetim Kurulu üyeleri yanı sıra birçok sayıda vatandaş katıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan Başkale Ticaret Odası Temsilcisi Rıdvan Sarı Gelincik Sınır Kapısı’nın açılması Başkale’ye ekonomik anlamda büyük bir katkı sağlayacaktır diyerek, Van TSO’ya her zaman ihtiyaçlarının olduğunu belirtti. Sari şöyle devam etti: “Van Ticaret ve Sanayi Odası 2013’teki oda seçimlerinden sonra farklı bir vizyonla yola çıkan yönetim kurulunun Başkale temsilciliğini açması Başkale ve üyelerine verdiği önemi göstermektedir. Bundan dolayı VAN TSO Yönetim ve Meclisine  teşekkürlerimizi sunarız. Başkale ilçemiz Van’a en uzak olan ilçelerimizden bir tanesidir. Başkale’de olup VAN TSO üyesi olan üyelerimiz görevlerini daha kolay bir şekilde yürütmeleri için VAN TSO Başkale’de böyle bir temsilciliği üyelerine sundu. Amacımız üyelerimize VAN TSO tarafından verilen tüm hizmetlerinin burada verilmesini sağlamaktır” dedi.
 
Van Ticaret Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Başkale’nin Van açısında büyük önem arz ettiğini belirterek bu bir başlangıç inşallah devamını getireceklerini belirtti. Takva, “Van’ın şuna da 13 ilçesi var. Van’ın şekillenmesi adına bütün ilçelerin katkısı vardır. Bugün görüyoruz ki Başkale’nin Van üzerinde katkısı daha büyüktür. Şehrin büyümesi ve gelişmesinde bu ilçelerimizin yarattığı katma değer Van şehrinde kendisini ortaya koyuyor ve böyle vücut buluyor. Bizlerde bugün Başkale temsilcisi Rıdvan Sari ve diğer arkadaşlarımızın fedakarlıklarıyla temsilcilik açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Bizler Haziran ayında yapılan oda organları seçimleri öncesinde Başkale ve Çaldıran ilçelerimizin Van’a en uzak olmaları nedeniyle bu iki ilçemizde oda temsilciliği açmayı taahhüt etmiştik. Buradaki oda üyelerinin bir belge için kilometrelerce yol katedip Van’a gelip gitmelerine razı olamazdık. Bundan dolayı buradaki üyelerimize hizmet verebilmek için Başkale temsilciliğimizi açtık. Oda olarak bugün tarihi bir adım atmaktayız. Başkale temsilciliği Van tarihinde bir ilk olacaktır. Bugün burada Başkale’ye gönül vermiş, burada doğmuş ve burada hayatını idame ettirme kararı alan değerli bir hazirun var. Buda bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Burada temsilcilik açarak 201 tane üyemize hizmet vermek için böyle bir oda temsilciliğini Başkale ilçemize kazandırdığımızdan dolayı çok mutluyuz” dedi.
 
Takva, Başkale ilçesi hem Van’da hem de Türkiye’de önemli bir yer teşkil ediyor. Bunun yanı sıra Başkale potansiyeli olan bir ilçemizdir. Az önce belirttiğim gibi Van’ın kentleşmesi anlamında, büyük şehir olma adına tüm ilçelerin bir katkısı var ama Başkale ilçesi bambaşka bir yere sahiptir. Başkale ilçemizin ekonomik anlamda katkılarını hepimiz çok iyi bir şekilde biliyoruz. Diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının da burada hizmet vermeleri hepimizin amacı olmalıdır. En kısa zamanda inşallah diğer STK’larında burada temsilcilik açmaları adına bir lobi oluşturacağız. Ama ben bu aşkı bu sevgiyi burada gördükten sonra umuyorum ki Başkale hem ulusal anlamda Gelincik Sınır Kapısı’nın açılmasında sonra Başkale’nin kendini kanıtlayacağından eminim. Bu anlamda bizlerde 24 saat sizlerin emrinizde olacağız ifadesini kullandı.
 
Başkale İlçe Belediye Eşbaşkanı İhsan Güler Başkale’nin ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşadığını ama buraya gelen insanların ve özellikle ticaret odasının açmış olduğu temsilciliğin ekonomiye büyük katkılar sunacağına değindi. Güler, “Başkale son zamanlarda ekonomik anlamda çok büyük sıkıntılar yaşadı. Bunun yanı sıra diğer taraftan aramızda yaşayan İranlı kardeşlerimiz ile aramıza her 500 metrede bir kurulan Kalekollarla sınır ticaretti engellendi. Maalesef alternatif ekonomik katkılarda sunulmadığı için Başkale halkı neredeyse açlık ile karşı karşıya kaldı. Ama inanıyoruz ki Başkale çok köklü ve derin bir geçmişe sahiptir. Başkale bu sayede birlik ve beraberliğini gösterecektir. Burada bulunan ilçelerin ileri gelenleri, kaymakamımız, ticaret odası başkanımız el birliği yaparak Başkale çok iyi bir yere taşınacaktır. Bizler bunun inancındayız. İlçemizde Tarım ve Hayvancılık projeler gerçekleştirilebilir. Bu konuda en büyük katkıyı biz burada bulunanlar verelim. İnanıyorum ki Ticaret Odasının bu temsilciliği Başkale’de bu ruhu ortaya koyacaklardır ve ilçemizin iç potansiyelleri en iyi şekilde ortaya çıkacaktır. Dedi.
 
Başkale Kaymakamı Hüseyin Büyükköse Başkale’de bulunana Meslek Yüksekokulu ve Gelincik Sınır Kapısı sorunları hakkında çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Büyükköse şu sözlere yer verdi: “Bildiğiniz gibi Başkale ilçemiz Van merkeze uzak olan bir ilçemizdir. Bu uzaklığa rağmen kendi kendine yetebilen bir ilçemizdir. Fakat son zamanlarda özellikle 2014 yılından itibaren bir nüfus azalması yaşadık yani göç verdik. Tabi nüfusun azalması ile birlikte esnaflarımızın da sayısında bir azalma meydan geldi. Ama VAN TSO’nun burada temsilcilik açması burada esnaflarımızın sorunlarını dinleyeceğiz. Bu konudaki en büyük sıkıntımız sınır ticaretimiz olan Gelincik Sınır Kapısıdır. Bu konuda Sayın Valimiz ile birlikte de görüşmeler yaptık. Bunun yanı sıra birde Meslek Yüksekokul sorunumuz bulunuyor. Bundan sonra hizmete açılan bu Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı temsilciliğimizden de desteklerini isteyeceğiz. Bu konuda çalışmalar yapan ve burada hizmete veren arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Umarız burada esnaflarımızın dertlerini daha iyi bir şekilde çözeriz.”
Galeri
İlk temsilciliğimiz Başkale’de açıldı
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.4 TL
EURO: 34.71 TL
GBP: 40.66 TL