Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN, SRC SINAV MERKEZİNE İHTİYAÇ DUYUYOR
VAN, SRC SINAV MERKEZİNE İHTİYAÇ DUYUYOR
Eklenme Tarihi : 17.03.2014 08:41
Uluslararası yolcu taşımacılığı, Yurt içi yolcu taşımacılığı, Uluslararası yük ve eşya taşımacılığı yapanlar ile Yurt içi yük ve eşya taşımacılığı yapanların alması zorunlu kılınan SRC Mesleki Yeterlilik Belgesi, sınav merkezinin İlimizde bulunmaması nedeniyle taşımacılık sektörde faaliyet gösteren firmalara sıkıntı yaratmaya devam ediyor.
Yük ve Yolcu taşıma potansiyeli ile bölgenin en önemli kenti olan ve yerel seçimlerle birlikte Büyükşehir statüsü kazanacak İlimizde mevcut araç varlığı ve buna bağlı çalışan sayısı dikkate alındığında sınavlar için Diyarbakır ve Erzurum’a gidilmesi zaman ve maddi açıdan kayba neden olmaktadır.
Sorunun tespitiyle birlikte 2013 ve 2014 yıllının başında gerek Ulaştırma Bakanlığı, gerekse Van Milletvekilleri ile  konu paylaşılmış ve SRC Sınav Merkezinin ilimizde açılması yönünde talepte bulunulmuştur.
Konu Odamızın gündeminde yer almakla birlikte, Bakanlık ve Milletvekillerimizin konuya ilişkin destekleri beklenmektedir.
İlimizdeki mevcut ekonomik sıkıntılarla birlikte taşımacılık sektörünün ayrıca bir maddi yük altına girmemesi için SRC Sınav Merkezinin İlimizde açılması sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır. Sorun İlimizle birlikte çevre illeri de etkilemektedir. Başta Hakkari ve Bitlis İlleri olmak üzere bulunduğumuz bölgeyi olumsuz etkileyen sorunun çözümü noktasında çalışmalarımız devam etmektedir.
Konuya ilişkin gelişmeler sektörde yer alan firmalarla paylaşılacaktır. 
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.31 TL
EURO: 34.7 TL
GBP: 40.63 TL