ANA SAYFA-HABER ODASI
-HABERLER
-EĞİTİM KURUMLARI SEKTÖR TOPLANTISINDA BULUŞTU
Eğitim kurumları sektör toplantısında buluştu
Eklenme Tarihi : 02.11.2013 15:19
Van Ticaret ve Sanayi Odası Sektör Değerlendirme Toplantılarını sürdürüyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından önceki gün sekizinci sektör değerlendirme toplantısı yapıldı. Van’da bulunan eğitim kurumları ile bir araya gelen Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, sektör değerlendirme toplantısında temsilcilerinden sorunları dinledi.
Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, sektörel ayırım yapılmış bütün guruplarla toplantı yaptıklarını belirterek “Sektör Değerlendirme Toplantılarını çok önemsiyoruz. Üyelerimizi ve bağlı oldukları sektörleri tanıyoruz. Analizler yapıyoruz. Dile getirilen tüm konular rapor haline getirilecektir. Şimdiye kadar elde ettiğimiz veriler ve tespit ettiğimiz sorunlar ile ilgili yaklaşık 200 den fazla yazışma yaptık. Sorunları ilgili kurumlara bildirdik. Birçok kurumdan olumlu geri dönüşler aldık. Dolayısı ile Van Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında bulunan üyelerini önemsiyor. Bu konuda Yönetim Kurulumuz, çalışanlarımız, birimlerimiz üyelerimize hizmet için çalışmaktadırlar” şeklinde konuştu.
Takva, üyelere seslendiği konuşmasında sizler odanın sakini değil sahibisiniz diyerek “Bizi çalıştırmalısınız. Çalıştırdığınız kadar verim alabilirsiniz. Bunun için bizler üyelerimizin her alanda yönetimimize destek vermenizi istiyoruz. Şimdi sizden aldığımız bu bilgilerle hem sektörü tanımış olduk. Hem de sorunlara çözüm üretmek için birlikte çalışmış olacağız” dedi.
Sektör Değerlendirme toplantısına katılan Sürücü Kursu Sahibi Erkan Alpaslan, odaya kayıtlı olduğum günden bu yana ilk kez bir toplantıya davet edildim. Bunun için size ve yönetiminize teşekkür ederim. Bizleri önemsediğiniz için, bir araya getirdiğiniz için şükranlarımı sunarım. Bugün itibari ile mevcut sorunlarımızın bir araya gelerek çözüleceğine olan inancım arttı ifadesini kullandı.
Özellikle özel dersanelerin ve sürücü kurslarının sorunlarının dile getirildiği sektör değerlendirme toplantısında, kurumlar arası diyalog sağlanması ve gerekli girişimlerin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından dile getirilmesi kararı alındı.
Van Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Direktörü Olcay Barlas, ABİGEM’in yaptığı çalışmalar ve sektör ile ilgili bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Van TSO Başkanı Necdet Takva, yoğun katılımın sağlandığı toplantıda tüm katılımcılara söz vererek, sektörün genel analizini yaptı.