Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-İSTANBULLU STK’LARDAN VAN TSO YA ZİYARET
İstanbullu STK’lardan Van TSO ya ziyaret
Eklenme Tarihi : 07.10.2013 09:13
Merkezi İstanbul’da bulunan Anadolu Sivil Toplum Örgütleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri çeşitli incelemelerde bulunmak üzere geldikleri Van’da Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Diyarbakır, Sinop, Erzurum, Hakkari, Trabzon ve Van illeri derneklerinin buluştuğu Konfederasyon üyeleri, bölgeye gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında Hakkari ve Van’da incelemelerde bulundular.
Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Meclis Başkanı Hüseyin Güneş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Halit Yakut, Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Biner, Murat Beyaz’ın hazır bulunduğu görüşmede İstanbul Van Dernekleri Başkanı Yusuf Tuncil kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van’ın bölgenin en önemli kenti olduğunu belirterek “Nüfusu, sahip olduğu potansiyeli ve imkanlarıyla Van bu bölgenin, bu coğrafyanın en önemli kentidir. Bu kentin hak ettiği yere gelmesi için dinamiklerin harekete geçmesi geçirilmesi gerekir. Bu kentin bu bölgenin kalkınması ve gelişmesi Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesi demektir. Öncelikle bölgeler arası gelir dağılımını dengelemek gerek. Bunun için çalışmalıyız. Biz burada huzurlu bir yaşam süremezsek, sizin de İstanbul da huzurlu yaşam sürmeniz mümkün olmaz” dedi.
Anadolu Sivil Toplum Örgütleri Konfederasyonunu temsilen konuşan Van Gölü Çevresi Dernekleri Başkanı Yusuf Tuncil, öncelikle böylesi güzel bir ağırlama için teşekkür ederim, şimdiye kadar çok yere gittik, böyle profesyonel bir çalışma ile bizleri bilgilendiren başka bir oda olmadı, bunun için teşekkür ederim diyerek başladığı sözlerine  “Biz İstanbul’da çok büyük bir Sivil Toplum Örgütüyüz.  Bu nedenle Türkiye’nin her yeri ile bağımız var. Konfederasyon olarak bölgeye gelerek görüşmeler yapmak istedik. İyi ki gelmişiz. Biz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Sivil Demokratik kitle örgütleri olarak gelişmeleri değerlendiriyoruz. Özellikle Demokratikleşme Paketinin bölgedeki yansımalarını görmek üzere geldik. Biz evet ama yetmez diyoruz. Bu ülkenin kalkınması ve gelişmesi için üzerindeki yüklerinden kurtulmalı” açıklamasında bulundu.
Van Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Aras’ın Van iİline Genel Bakış sunumu ile konuk dernek başkanlarına brifing verildi. 
Galeri
İstanbullu STK’lardan Van TSO ya ziyaret
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.18 TL
EURO: 34.9 TL
GBP: 41.04 TL