Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-ÖNYARGILARI YIKMALIYIZ
Önyargıları yıkmalıyız
Eklenme Tarihi : 27.09.2013 18:52
Çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Van’da bulunan İzmirli Sanayiciler Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Biner tarafından ağırlanan İzmirli Sanayici ve İşadamları Van’ı beklentilerinin çok ötesinde önemli potansiyeli olan bir kent olarak gördüklerini belirttiler.
Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Biner, İzmir’den gelen sanayicileri Van’da görmekten mutluluk duyduklarını belirterek “Sizleri burada görmek çok güzel. Ülkenin en batısından en doğusuna gelmek hiç zor değil. Yeter ki gelinmek istensin. En büyük sorunumuz, önyargı. Batı’nın Doğuya bakışını değiştirirsek, önyargıları yıkarsak, bu ülkede hiçbir sorun yoktur. Sanayi de gelişir, ticarette gelişir, kalkınma da olur, yatırım da olur. Yıllardır dürbüne hep tersinden bakmışız. Birbirimizi hep uzakta görmüşüz. Aslında çok yakınız. Hepimiz bu ülkenin değerleriyiz” dedi.
Biner, Van önemli potansiyeli olan bir kent ifadesini kullanarak “Buraya kaşımız gözümüz için gelin demiyoruz. Gelin para kazanın. Gelin sizde kazanın bizde kazanalım. Bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan kaldıralım. İnanın burası fakirlikle boğuşurken, batıda insanların zengin olması size huzur vermez, vermemeli. Ancak birlikte kalkınırsak, bir bütün olabiliriz” şeklinde konuştu.
İzmirli Sanayici ve İşadamları adına konuşan İzmir Ticaret Odası eski Meclis Başkanı Necip Kalkan’da bir çok arkadaşının Van’a ilk kez geldiğini, Van’ın potansiyelinin bu kadar yüksek bilmediklerini gördükten sonra Van’a hayran kaldıklarını belirterek “Gözümüzle gördüklerimizden sonra artık hepimiz Van’ın bir tanıtım elçisiyiz. Bizler küçük bir gurup işadamıyız. Ancak hepimiz gider gitmez bu kente tekrar ama yatırımlar için gelme gayretinde olacağız. Arkadaşlarımızı bu konuda teşvik edeceğiz” ifadesini kullandı.
Çeşitli sektörlerden işadamı ve sanayiciden oluşan İzmir heyetine odayı ziyaretleri anısına Faruk Biner tarafından Van değerlerinden oluşan kristal hediye edildi.
Görüşmede Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi, Ömer İnanç, Meclis Üyesi Harun Çiçek de hazır bulundu. 
Galeri
Önyargıları yıkmalıyız
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.2 TL
EURO: 34.87 TL
GBP: 40.99 TL