Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-GIDACILAR VAN TSO’DA TOPLANDI
Gıdacılar VAN TSO’da toplandı
Eklenme Tarihi : 27.08.2013 10:43
Van TSO 6. Meslek Grubu Toptan ve Perakende Gıda, Sebze ve Meyve Ticareti Sektör Temsilcileri Ağustos Ayı Olağan Komite Toplantılarını Yaptı.
Van TSO 6. Meslek Grubu Toptan ve Perakende Gıda, Sebze ve Meyve Ticareti Sektör Temsilcileri Ağustos Ayı Olağan Komite Toplantılarını yapmak üzere toplandı.
Toplantıda ele alınan konuların başında sektörü yakından ilgilendiren ve 5174 sayılı Kanun gereği ürünlerin imalinden ve satışına kadar geçen süreçte meydana gelen fire ve zayiat oranlarını tespit edilmesi konusu yer aldı. Bu tespitlerde yaş sebze ve meyve ile kuru gıda gibi çeşitli ürünlerin üretim, depolama, taşıma, imalat ve paketleme vb. aşamalarda verilecek muhtemel fire ve zayiat oranlarının belirlenmesi işlemlerini kapsamaktadır.
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Metin ABİ ve 6.Meslek Komite Başkanı Fuat AKAR yaptıkları ortak açıklamada fire ve zayiat oranlarının tespit edilmesi, bu sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimiz için önemli bir çalışma olduğunu belirterek “ Üyelerimizin yukarıda belirtilen ürünlerin taşınması, depolanması gibi aşamalar sırasında oluşan azalmalar zayiat kapsamında değerlendirilmektedir. Yaptığımız Meslek Komite toplantısında komite üyelerimizin ortak görüşü ile bazı ürünlerin fire zayiat oranlarını tespit ettik. Özellikle üyelerimizden gelen bu talep üzerine yaptığımız bu çalışma önemli bir emsal teşkil edecektir. Ayrıca bu konuda imalat ve üretim yapan firmaların kendi iştigal konularına göre fire ve zayiat oranlarının tespiti için odamıza başvurmaları halinde kendilerine her türlü destek verilecektir.” İfadesini kullandı. Metin ABİ konuşmasında “ bu çalışmaları yapan yani fire zayiat tespiti yapan üyelerimizin belirledikleri oranları muhasebecilerine iletmeleri halinde belirlenen tutarların gider kapsamına alınabileceğini ve vergiden düşülebileceğini ifade etti.”
6. Meslek komitesi toplantısında ele alınan diğer konulara da değinen VAN TSO Yönetim Kurulu Üyesi ABİ, ayrıca sektörde kalifiye eleman sorununun da toplantı gündemlerinde olduğunu belirterek “Özellikle büyük alışveriş merkezlerinin kalifiye eleman sorunu bulunmaktadır. Bu konuda üyelerimizle işbirliği yapacağız. Onların istekleri doğrultusunda gerekirse Odamız bünyesinde eğitim programları düzenlenecektir. Ayıraca üyelerimiz tarafından Odamıza iletilen ve büyük sorun haline gelen Gıda Toptancıları sitesindeki yolların düzenlenmesi konusu, Yönetim Kurulumuzda değerlendirilmiş ve Van Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmede, sorunun giderilmesi için önemli bir adım atılmıştır. Van Büyükşehir Belediye Başkanımız Bekir Kaya ile yaptığımız görüşmede Gıda Toptancılar Sitesi yollarının yapılmasının yatırım programına alındığını belirttiğini ifade etti”
VAN TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin ABİ,  “Meslek grubumuzda bulunan Sebze Hali Sektör Temsilcileri, Gıda Perakendecileri, Gıda Toplantıcıları Sektör Toptancıları ile genişletilmiş meslek komite toplantıları yapacaklarını, bu toplantılarda üyelerimizin sorunlarını ele alarak rapor haline getireceğiz. Bunları Oda Yönetim Kurulu ile takip edeceğiz. Ayrıca Sebze ve Meyve Komisyoncularının Van Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşme talepleri içinde katkı sunacaklarını ifade etti
Galeri
Gıdacılar VAN TSO’da toplandı
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.32 TL
EURO: 34.88 TL
GBP: 40.83 TL