Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN TSO’DA SEKTÖR TOPLANTILARI BAŞLADI
VAN TSO’da SEKTÖR TOPLANTILARI BAŞLADI
Eklenme Tarihi : 26.08.2013 08:08
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla başlatılan sektör toplantıları dün başladı. Kömürcülük Sektörü üyelerinin katıldığı toplantı yoğun katılımla Van TSO Hizmet binası Erek Salonu’nda yapıldı.
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Meclis Başkanı Hüseyin Güneş, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Abi, Faruk Biner, Diyadin Altınal, Burhan Kandaşoğlu ve Murat Beyaz’ında hazır bulunduğu toplantıda kömürcülük sektörü üyeleri yaşadıkları sorunları dile getirdiler.
Van Kömürcüler ve Oduncular Kooperatifi Başkanı Cevdet Arvas, Van TSO Başkanı Necdet Takva ve Yönetim Kurulu üyelerine kendilerini ilk kez bir araya getirdikleri, Van TSO’da sorunlarını dinledikleri için teşekkür etti. Arvas, her gün daralan bir sektör durumundayız. Kömürcülük Sektörü maalesef geleceği olmayan bir sektör konumuna geldi. Pazar Payımız gerek doğalgaz, gerekse ihalelerin kamu eliyle dışarıdan yapılması nedeniyle yüzde 80 daraldı. Bunun için sektörümüzün geleceğini buraya katılan arkadaşlarımızla değerlendirip ortak kararlar almak zorundayız şeklinde konuştu.
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, üyelerimizin sorunlarını dinlemek, onlara çözüm üretmek için bu gün burada toplandıklarını belirterek “Kömürcülük sektörü daralıyor. Ve bunun önüne de geçemeyiz. Çünki ticaret de bir değişim dönüşüm içinde. Birkaç yıl önce çok cazip olan sektörler bugün yok olma ile karşı karşıya. İşte burada siz sektörün içindeki insanlar bir araya gelerek geleceğinizi, sektörün geleceğini konuşmalıyız. Van TSO olarak her zaman sizlerin yanında yer alacağımızı taahhüt ediyoruz. Bir araya gelmekten çekinmemeliyiz. Bu toplantılarımız belki çok uzun sürecek ama sonuçta ortaya bişey çıkarmalıyız. Van TSO’nun tüm imkanları sizlerin, oda üyelerinin hizmetinde” şeklinde konuştu.
Takva, toplantıya katılan ABİGEM Direktörü ve uzmanlarına da Kömürcülük Sektörü ile ilgili çalışma yapılması talimatı vererek “Arkadaşlar odamız bünyesindeki tüm birimlerimiz üyelerimiz için hizmet vermektedir. ABİGEM Uzmanı arkadaşlarımız sizinle daha sık bir araya gelecek. Dünyadaki, Avrupa’daki kümelenmiş iş yerlerinin geliştirilmesi için yapılan çalışmaları örnek alarak sizler için alternatif çalışmalar yapacaklar. Bunu sizlerle paylaşacaklar. Ama sizlerden tek isteğimiz var, bir araya gelmekten, ortak hareket etmekten kaçınmayın. Bizi bir adım daha ileriye götürecek tek şey birlikte hareket etmemiz olacaktır” dedi.
Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonucunda Van TSO Yönetim Kurulu bir toplantısını Kömürcüler Sitesi’nde yapma ve  bir kez daha oradaki üyelerle bir araya gelerek yapılan çalışmaları değerlendirme kararı aldı.
Toplantıya katılan tüm üyeler, VAN TSO’nun böylesi etkin rol olarak üyeleri bir araya getirdikleri için teşekkür etti. Toplantı tutanakları kayıt altına alınarak rapor haline getirilecek.
Galeri
VAN TSO’da SEKTÖR TOPLANTILARI BAŞLADI
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.3 TL
EURO: 35.2 TL
GBP: 41.22 TL