Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN TSO MESLEK KOMİTE TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR
VAN TSO MESLEK KOMİTE TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR
Eklenme Tarihi : 21.08.2013 10:10
Van Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri Ağustos ayı toplantılarında Fire ve Zayiat oranları belirlenmeye başlandı. Günümüzde özellikle imalat işiyle uğraşan işletmeler en gelişmiş makineler kullanmalarına rağmen yine de hammadde ve yardımcı maddelerde, hem imalat öncesinde (taşıma ve depolama safhasında) hem imalat sırasında (çekme, buharlaşma, uçma, bozulma, eskime, kırılma, kuruma, akma, çürüme, kesilme, sızma vs.) ve hem de imalattan sonra (paketleme, depolama ve yükleme) çeşitli kayıplar olabilmektedir.
Bir üründe Üretimden tüketiciye ulaştığı ana kadar meydana gelen fire zayiatların vergisel yönü de bulunmaktadır. Bu amaçla Ağustos ayı Meslek Komite toplantıları gündemine alınan konuya ilişkin ilk tespitler yapılmıştır. 1962 yılından bu yana ilk kez bu dönem ele alınan fire ve zayiat oranlarına ilişkin tespitlerin tamamlanmasına müteakip üyelerimizin istifadesine sunulacaktır.   
Van TSO Meslek Komite Üyeleri, oda üyelerinin bu konudaki mağduriyetinin giderilmesi için başlattığı çalışmalarla oda tarihinde ilk kez üyelerin başvuracağı, emsal teşkil edecek çalışmalar yapıyorlar. Van TSO Meslek Komitesi Üyeleri yaptıkları açıklamada “Van TSO her meslek grubunda üyelerinin sorunlarını takip etmek, çözüme kavuşturmak üzere yeni bir yönetim anlayışı ile çalışmalarına başladı. Bu nedenle oda tarihinde ilk kez fire ve zayiat oranlarının belirlenmesi özellikle imalat sektöründeki üyelerimizin başvuracağı önemli bir çalışma oldu. Böylece imalat yapan üyelerimiz vergilendirmede hazırladığımız raporu baz alarak düzenleme yapabilecekledir” ifadesini kullandı
Galeri
VAN TSO MESLEK KOMİTE TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.3 TL
EURO: 35.2 TL
GBP: 41.22 TL