Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN MILLETVEKILI FATIH ÇIFTÇI VAN TSO’DA
VAN MILLETVEKILI FATIH ÇIFTÇI VAN TSO’DA
Eklenme Tarihi : 16.08.2013 23:52
Van Milletvekili Fatih Çiftçi Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti. Hem Ramazan Bayramı ziyareti, hem de gündemdeki konuları görüşmek üzere gerçekleşen ziyarette Van TSO Başkanı Necdet TAKVA ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van Milletvekili Fatih Çiftçi’ye KOSGEB Kredilerinin ertelenmesi noktasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile yapılan görüşmede, gündemlerinde böyle bir ertelemenin olmadığını belirttiğini ifade ederek “Sayın Bakan Nihat Ergün ile yaptığımız görüşmede KOSGEB Kredilerinin ertelemelerinin söz konusu olmadığı bilgisini bize verdiler. Ancak bizler bu kentin özellikle ekonomik açıdan güçlü durması için, KOSGEB Kredileri, SGK Geri ödemeleri konusunda pozitif ayrımcılık bekliyoruz. Çünki geri ödemeler başladı ve her ay en az 20 milyon TL. sıcak para bu kentten dışarı çıkıyor. Bunun için bir çözüm üretmeliyiz” ifadesini kullandı.

Takva, Van’ın merkezi yönetimde temsiliyeti noktasında çok büyük lobi eksikliği sorunu olduğunu belirterek “Eğer hepimizin ortak noktası Van ise bunun için kişisel çıkarlarımızdan, duygusallıklarımızdan arınmalıyız. Hepimiz Van için çalışmalı, Van’ı yüceltmeliyiz. Ancak bu konuda büyük bir eksiğimiz var. Kent çıkarlarını dışarıda temsil etmekte zafiyetimiz var” dedi.

Necdet Takva, önümüzdeki günlerde Van’da vekil günleri adı altında bir çalışma başlatacaklarını belirterek “Van Milletvekillerimizin hepsi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Vekil günleri programı ile ayda bir vekillerimizle, üyelerimizi bir araya getireceğiz. Yapılacak bu çalışma ile önemli bir eksikliği gidermiş olacağız” dedi.

Van Milletvekili Fatih Çiftçi ise Van Milletvekilleri olarak halktan gelen talepleri toplumsal fayda açısından değerlendirdiklerini belirterek “Bu konuda çok önemli çalışmalar yaptık. Ancak biz milletvekilleri bu konuda oldukça şansızız. İyi şeyler olunca yerelden yapıldı algısı yayılıyor. Yapılmayan her şeyde bizden soruluyor. Oysa biz bu konuda çok büyük çaba sarf ediyoruz. Ayrıca önümüzdeki günlerde Meclis Çözüm Komisyonu nezdinde sürece ilişkin bir çalışma yapılması yararlı olacaktır. Bu konuda Van’ın görüş ve önerileri ile birlikte bir değerlendirmede bulunulması önemli bir farkındalık yaratacaktır. Amaç Van’ın temsiliyetinin etkin olmasıdır. Bu nedenle Van’ın kazanımları için herkesle, her türlü işbirliğine hazırız” şeklinde konuştu
 
Galeri
VAN MILLETVEKILI FATIH ÇIFTÇI VAN TSO’DA
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.3 TL
EURO: 35.2 TL
GBP: 41.22 TL