Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-İSTANBUL VAN İŞADAMLARI DERNEĞİ’NDEN VAN’A ÇIKARMA
İSTANBUL VAN İŞADAMLARI DERNEĞİ’NDEN VAN’A ÇIKARMA
Eklenme Tarihi : 17.08.2013 00:00
Merkezi İstanbul’da bulunan Van İşadamları Derneği Yönetim Kurulu, çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Van’a geldi. İlk olarak Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nu ziyaret eden Van İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Fatih Hatunoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, sıcak bir şekilde ağırlandı.

Van TSO Başkanı Necdet Takva, Van İşadamları Derneği Başkan ve Üyelerine ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Van yeniden yapılanıyor. Hem hukuki statüsü değişti, yani Büyükşehir Belediyesi oldu, hem de depremden sonra yeniden bir yapılanma içine girdi. Artık Van eski Van değil” dedi.

Van’ın çok önemli potansiyelleri olan bir kent olduğunu belirten Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Cumhuriyet tarihinin en önemli projesi olan Barış ve Kardeşlik sürecinin başarıya ulaşması işadamlarının bakışına ve desteğine bağlıdır. Burada biraz da samimiyet testinden geçeceğiz. Siyasileri üzerlerine düşen görevleri yapıyorlar, yapacaklar. Ancak bu projenin sürdürülebilmesi için işadamlarına, ekonomi aktörlerine çok önemli görevler düşmektedir. Şimdiye kadar bir çok gerekçe gösterilerek bölgeye yatırımlar yapılmıyordu. Ancak bundan böyle bölgeye yatırımın önünde hiçbir engel kalmadı. Hatta sahip olduğu potansiyelleri ile Van çok önemli cazibe merkezidir. Dolayısı ile bu sürece sahip çıkmalıyız. Ayrıca Van’ı ulusal ve uluslar arası alanda güçlü kılacak ciddi bir lobiye ihtiyaç vardır. Biz bunu sağlamak için işbirliği yapmalıyız. Bölgeler arası gelişmişlik farkının ortadan kaldırılması Türkiye’nin uluslar arası itibarı açısından da önemlidir. Bu nedenle  bölgeler arası gelişmişlik farkının ortadan kaldırılması için çok çalışmalıyız” ifadesini kullandı.

Van İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Fatih Hatunoğlu, ise gönlü Van’da bulunan işadamları olarak, bu kente vefa borçları olduklarını belirterek “Bizde yeni bir yönetim olarak, Van için ne yapabiliriz, bunun için bir araya gelmiş, bunu ilke edinmiş bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte Van’a kazanımlar katmak üzere hareket edeceğiz” dedi.

Van İşadamları Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerine, Van TSO Genel Sekreteri Ramazan Temizer tarafından Van’ın Potansiyeli ve Van’da yatırım olanakları konusunda bir sunum yapıldı.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, heyetin odayı ziyareti anısına Van İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Fatih Hatunoğlu’na Akdamar Kilisesi kristali hediye etti. 

 
 
Galeri
İSTANBUL VAN İŞADAMLARI DERNEĞİ’NDEN VAN’A ÇIKARMA
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.3 TL
EURO: 35.2 TL
GBP: 41.22 TL