Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-KAMU-ÜNIVERSITE-SANAYI 2023 HEDEFLERI IÇIN BIR ARAYA GELDI
KAMU-ÜNIVERSITE-SANAYI 2023 HEDEFLERI IÇIN BIR ARAYA GELDI
Eklenme Tarihi : 17.08.2013 00:17
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Kamu,Üniversite, Sanayi İşbirliği Toplantısı’nın 13.'sü Van'da yapıldı.

2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için üniversite ile sanayiyi aynı platforma buluşturmak gerektiğini dile getiren Van Valisi Münir Karaloğlu, 'Bugün yerli oto, yerli uçak, yerli uydu, yerli tank diyoruz, yerli gemi diyoruz, bunları gerçekleştirmenin yolu da mutlaka Ar-Ge’ye yenilikçi bir anlayış ve mutlaka üniversite-sanayici-kamu işbirliğine dayanıyor.' dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından organize edilen, 'Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Toplantısı' HakkariBitlis, Muş illerinden gelen bürokrat, sanayici ve öğretim görevlilerinin katılımıyla Van’da gerçekleştirildi. Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde yapılan toplantı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan slayt sunumun izlenmesi ile başladı. Daha sonra açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Van Valisi Münir Karaloğlu, hem Van için hem bölge için hem de Türkiye için önemli bir toplantı yapmakta olduklarını belirtti.

Bölgedeki sanayinin gelişmesine, üretimin gelişmesine katkı sunması temennisinde bulunan Vali Karaloğlu, 'Türkiye, son dönemde iyi yol alıyor, üniversitelerimiz artıyor, sanayimiz gelişiyor ama 2013 vizyonunu yakalamamız için farklı şeyler de yapmamız lazım. Maalesef Türkiye’de üniversitelerimiz çok fazla hayatın içerisinde, çok fazla sanayinin ve üretimin içinde değil. Üniversitelerimiz biraz daha kendi özel cumhuriyetlerinin içerisinde kalmış gibi gözüküyordu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız 2011 yılındaki yeniden yapılandırmasından sonra üniversite-sanayi, üniversite-kamu noktasında önemli çalışmalar başlatıldı. Türkiye, bölge bölge gezilerek üniversite ile sanayi bir araya getiriliyor, ortak çalışma alanları yeniden gözden geçiriliyor ve tartışılıyor, eğer biz üniversite ile sanayiyi aynı platforma buluşturamazsak, eğer biz bilimsel araştırmaları bilgiyi üretimin ve sanayinin emrine veremezsek inanın 2023 hedefleri hayal olur. Bugün yerli oto, yerli uçak, yerli uydu, yerli tank diyoruz, yerli gemi diyoruz, bunları gerçekleştirmenin yolu da mutlaka Ar-Ge’ye yenilikçi bir anlayışı ve mutlaka üniversite sanayici kamu işbirliğine dayanıyor. Onun için bu toplantılar önemli.' şeklinde konuştu.

 Toplantıda panelist olan  Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise Kamu-Sanayi-Üniversite işbirliğinin çok önemli bir konu olduğunu belirterek “Bugün bunları konuşuyor olmak bile çok önemli bir gelişme. Bu açıdan bakıldığında birbirimizi yeniden keşfetmeliyiz. Akademisyenlerle sanayicilerimiz bir araya gelmeli. Artık aradaki engelleri kaldırmalıyız. Van sürekli büyüyen ve gelişen bir kent.Düzenli ve sağlık bir büyüme için toplumun tüm dinamiklerinin ortak hareket etmesi gerek. Türkiye’de artık kurumlar eskisi gibi değil. Üniversite yönetimimiz artık daha duyarlı. Sanayicilerimizle bir araya geliyor. Bu çok önemli bir gelişmedir” ifadesini kullandı.
 
Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Tavka, Üniversitelerin kentlerin kalkınmasında çok önemli kurumlar olduğunu belirterek “Ancak üniversiteler de yeni döneme kendilerini hazırlamaları gerek. Öğrenciler artık okul bitsin devlet işine kendimi atayım mantığından kurtarmalıdır. Öğrenciler üniversite sonrası iş hayatına atılmayı düşünmelidirler. Bu ülkenin geleceği açısından bu çalışmalar çok önemli olacaktır.” Şeklinde konuştu.
 
Panel Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının panelistlere plaket vermesi ile son buldu.
Galeri
KAMU-ÜNIVERSITE-SANAYI 2023 HEDEFLERI IÇIN BIR ARAYA GELDI
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.3 TL
EURO: 35.2 TL
GBP: 41.22 TL