ANA SAYFA-HABER ODASI-DUYURULAR-TEKSTİL SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK SEMİNERİ
TEKSTİL SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK SEMİNERİ

Sayın Üyemiz,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan 2022/20 sayılı 'Tekstil Sektöründe Temiz Üretim Uygulamaları Genelgesi' ile kapasite sınırı olmaksızın;

Tekstil materyallerinin üretimi (lif, elyaf, iplik, dokulu ve dokusuz kumaş, halı üretimi vb.), tekstil ön terbiyesi (yıkama, yapak yıkama, ağartma/kasar, merserizasyon vb.), baskı ve boyama işlemlerinden herhangi birini yapan tüm tekstil tesisleri ile kumaş merserizasyonu yapan tüm tekstil tesislerinde; enerji tüketimi ve hava emisyonlarının azaltılması, su tüketiminin ve atık sudaki kirletici yükünün azaltılması amacıyla zorunlu hükümler getirilmiştir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde ekteki program çerçevesinde 25.10.2023 tarihinde TOBB Konferans salonunda 'Tekstil Sektöründe Sürdürülebilirlik Semineri' düzenlenecektir.

Söz konusu seminere Katılım sağlamak isteyenlerin 23 Ekim 2023 saat 12.00’a kadar  https://anket.tobb.org.tr/#/anket/tekstil-calistayi linki üzerinden  kayıt yapmaları gerekmektedir.

TEKSTİL SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK SEMİNERİ