ANA SAYFA-HABER ODASI-DUYURULAR-İPEKYOLU 2. İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN (İLAN METNİ)
İPEKYOLU 2. İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN (İLAN METNİ)

İLAN METNİ

(İPEKYOLU 2. İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN)

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanununun 83 ve 84. Maddesinin 3. Fıkrası gereğince hazırlanan yönetmeliğin ön gördüğü usul ve esaslar çerçevesinde:

1. Van Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri seçiminin 31 Aralık 2022 Cumartesi günü Van Ticaret ve Sanayi Odası Binasında Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, Genel Kurul Delegeleri ve Disiplin Kurulu Üyeleri seçimi yapılacak olup, oylama saat: 09:00’da başlayıp saat: 13:00’da sona erecek, Yönetim Kurulu Başkanlığı seçiminde oyların eşit çıkması halinde en çok oy alan iki aday arasında aynı gün ve aynı yerde saat: 15:00 ila 17:00 arasında ikinci tur seçim yapılacaktır. (Yönetmelik md.13)
  2. Geçici seçim sonuçları 2 Ocak 2023 Pazartesi günü bir tam iş günü ilan edilecektir.
  3. Geçici seçim sonuçlarına yapılan itirazlar üzerine İlçe Seçim Kurulunca verilen kararlar 3 Ocak 2023 Salı günü bir tam iş günü ilan edilecek ve aynı gün İl Seçim Kuruluna itirazlar başlayacaktır.
  4. 4 Ocak 2023 Çarşamba günü İl Seçim Kurulunca itirazlar incelenecek ve kesin karara bağlanacaktır.
  5. 5 Ocak 2023 Perşembe günü kesin seçim sonuçları bir tam iş günü ilan edilecektir.

İlanen duyurulur.