Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-DUYURULAR-VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDAN VERGİ KAYDI GÜNCELLEMELERİ HAKKINDA DUYURU
VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDAN VERGİ KAYDI GÜNCELLEMELERİ HAKKINDA DUYURU

Odamız Meslek Komitesi ve Meclis Seçimleri 22 Ekim 2022 tarihinde yapılacaktır. 5174 Sayılı Kanun madde 83/f ile 02.03.2005 tarih ve 25743 sayılı Resmi Gazete Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında yönetmelik madde 5/d, 6/g uyarınca, Üyelerimizin, Meslek Komitelerine seçme ve seçilme yeterlilikleri için Odaya kayıtlarını gerektiren ticari ve sınai kazanç dolayısıyla Gelir veya Kurumlar vergisi mükellefi olma şartı gerekmektedir.

 

02.03.2005 tarih ve 25743 sayılı Resmi Gazete Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri hakkında yönetmelik madde 8/3 uyarınca, üyelerimiz vergi mükellefiyetlerine ilişkin Odamız kayıtlarında gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyetlerinin aktif olup-olmadığının, Odamız Hizmet Binasında 29 Eylül 2022 Perşembe günü mesai bitimine kadar hafta içi 08:30-17:00 saatleri arasında kontrol etmeleri gerekmektedir.

 

Bu düzeltme işlemi çerçevesinde Odamıza daha önce hiç vergi hesap numarası bildirmemiş üyelerimizin de öngörülen süre içinde Odamıza vergi hesap numaralarını bildirmeleri, vergiden muaf olan üyelerimizin (kooperatifler, serbest bölgede faaliyet gösteren firmalar vb.) vergiden muaf olduklarına ilişkin muafiyet belgelerini seçme ve seçilme haklarının kaybolmaması için ibraz etmeleri gerekmektedir.

 

Üyelerimizin yukarıda anılan başvuru süresi içinde, Vergi Daireleri’nden alacakları vergi numaralarını içeren belge ekli dilekçe ile Odamıza başvurmaları gerekmektedir. Üyelerimiz anılan süre içinde, belirtilen şekilde Odamıza başvurmadıkları takdirde Odamız kayıtlarının doğruluğunu kabul etmiş sayılırlar.

 

Önemle duyurulur.

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.53 TL
EURO: 34.77 TL
GBP: 40.52 TL