Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
AYHAN IŞIK
Eklenme Tarihi : 29.06.2018 13:05

Tek Şansımız, Üretmek!

Tek Star Temizlik Yemek Bilişim San. Tic. İth. İhr. Ltd. Şti. çatısı altında Temizlik malzemeleri ve hizmet alımı konularında yaklaşık 15 yıldır faaliyet gösteren Ayhan Işık, yakın zamanda faaliyetlerine başlayacağı üretim tesisine ilişkin bilgi verdi.

Ayhan Işık,  “Tek Şansımız Üretmekten Geçer” bu söz benim için çok kıymetli, neden diye soracak olursanız, biz toplum olarak tüketime alıştırılmış, hazırcı, sunulanı satmak ve tüketmek üzere koşullandırmışız. Bu bakış açısının yanlış olduğunu düşünenlerdenim,  bu sebeple ilimizin istihdamı başta olmak üzere üretimine katkı sunmak için çaba göstermek istiyorum dedi.

Şu an fizibilite aşamasında olduklarını belirten Işık, temizlik malzemeleri üretimi konusunda yoğun bir mesai harcamaktayız. Kısaca size işten bahsedecek olursam: 2000 m² alan üzerinde 15 istihdam kapasite ile ilk etapta sıvı el sabunu, yüzey temizleyici, çamaşır suyu, kireç sökücü, tuz ruhu ve camsil kalemlerini üretmeyi planlıyoruz. Uzun yıllar kimya sektöründe tecrübe kazanmış 2 mühendis arkadaşımız ile bu konu üzerine yoğun mesai harcıyoruz. Yukarda bahsettiğim sıvı üretimlerin yanı sıra innovatif ürün geliştirmek de önceliklerimiz arasında yer alıyor dedi.

Üretim ve tüketim aşamalarında insan ve çevre sağlığı başta olmak üzere tüketicinin ekonomik durumu ve sınır ülkelere ihracat konularını öncelediklerini belirten Işık, marka olarak Van’ı önceleyen bir simge ve isim tasarımı üzerinde çalışıyoruz dedi.  

Kent ekonomisini kendi sektörleri üzerinden değerlendiren Işık, Tek kurtuluşumuz üretimden geçiyor. Kadınların istihdamı ve üretebilmesi, iç pazar ve dış pazar stratejileri, yerli ürün geliştirme, genç nüfusun ekonomideki rolü gibi saydığım bu konular bütün sektörler için çok kıymetlidir. Kısaca özetlemek gerekirse belki kendi sektörüm beni ilgilendiriyor ama tüm sektörler bir birine bağlantılıdır. Tarım, hayvancılık, inşaat ve diğer sektörler bir birini tetikler ve geliştirir. Van olarak üretime ne kadar önem verirsek o kadar hızlı gelişiriz dedi.

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.22 TL
EURO: 34.89 TL
GBP: 40.75 TL