Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-RÖPORTAJLAR / BAŞARI HİKÂYELERİ-AV.İSMAİL SAY
AV.İSMAİL SAY
Eklenme Tarihi : 14.10.2016 09:32

Sizi Tanıyabilir miyiz?

1976 Van doğumluyum. İlk, Orta ve Lise eğitimimi Van’da tamamladıktan sonra, 1998 Yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Mezun oldum. 1 Yıllık Avukatlık stajı sonrasında 1999 Yılından itibaren Van’da serbest Avukatlık yapmaya başladım. Yine 1997 yılından buyana Mobilya ve İnşaat sektörlerinde faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı yapmaktayım.

 

Van Şube Başkanlığını yürütmekte olduğunuz Müsiad Hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Müsiad 1990 Yılından buyana Ülkemizde faaliyet gösteren ekonomik değerlerle birlikte, toplumsal ve sosyal değerlere  de önem veren bir işadamı çatı yapılanmasıdır.Kurucu üye olarak görev aldığım MÜSİAD  Van Şubesi  6 Ağustos 2010 ilimizde faaliyete başladı. Bünyemizde Gıda İnşaat, Hizmet, Otomotiv sektörleri yoğunluklu olmak üzere yetkin bir üye profilimiz bulunmaktadır.  Müsiad Van Şubesi kurulduğu günden itibaren Müsiad Genel Merkezinin pratik ve tecrübelerini de alarak Bölgemizin ve İlimizin toplumsal ve ekonomik sorunları hususunda projeler, çalışmalar ve eğitimler yapmaktadır. Bu noktada diğer paydaşları ile birlikte ilimizin kalkınmasına katkı sunmaktadır.

İlimiz Ekonomisine İlişkin Görüşlerinizi alabilir miyiz ?

İlimizdeki mevcut ekonomik sorunlar uzun yılların getirmiş olduğu sistematik hataların bir sonucudur. Öncelikle ekonomik sorunların giderilmesi için sorunların kaynağının doğru teşhis edilmesi ve buna göre yöntemler belirlenmesi gerekiyor.

İlimiz gerek tarihi ve kültürel değerleri gerekse potansiyeli itibariyle çok daha güzel  yerlerde bulunması gerekirken maalesef bu noktalarda değil. Ancak İlimiz gelecek vadeden, kendisine yapılacak her türlü yatırıma fazlasıyla karşılık verecek bir potansiyele sahiptir. Özellikle jeopolitik konumu itibariyle ihracatın ve komşu ülkelerle olan ilişkilerin geliştirilmesi halinde Van cazibe merkezi haline gelecektir.  Bu konuda İlimizdeki tüm kuruluşlar, STK’lar, paydaşlar çalışmalar yapmakta ve Van için bir şeyler yapılması gerektiği duyarlılığı oluşmaktadır. Ortak bir çalışma sonucu Van, çok güzel noktalara gelecek bir bölge şehridir. Van Nüfus yapısı, coğrafi özellikleri ve konumu itibariyle aradığınız herşeyi bulabileceğiniz bir kent olacaktır.

 

 

Müsiad’ın Van’da yaptığı çalışmalar Neler ?

Öncelikle kendi üyelerimizden başlamak üzere tüm tüccar ve sanayicilerimizin iş hayatında daha profesyonel çalışabilmeleri ve daha kazançlı hale gelebilmeleri için yoğun bir çalışma yapmaktayız.

Bunlar arasında;

Her sektöre özel mevzuat, pazarlama, personel vs. konularda eğitim ve seminerler düzenlemekteyiz.

Yine üyelerimizin diğer şehirlerdeki özellikle Ankara’daki firma ve kuruluşlarla olan ilişkilerinde pozitif bir rol almaktayız.

Bunun yanı sıra toplumsal sorunlarda, açıklamalar, seminerler ve eğitim çalışmaları yapmaktayız.

Müsiad , Van’daki tüm kurumlar arasında uzlaşmacı ortak çalışmayı öne alan bir yapıya sahiptir.

2023 Hedefleri arasında Van’ın 1 Milyar Dolarlık Dış Ticaret hacmi hedefi hakkında görüşlerinizi alabilir miyiz?

Öncelikle bunu belirtmek gerekir ki; hedefi olmayan hiçbir çalışma başarılı olmayacaktır. Hedefli çalışmak başarının olmazsa olmaz koşuludur. Van Tso Başkanı Sayın Necdet TAKVA’nın 2023 yılı için öngördüğü 1 Milyar Dolarlık dış ticaret hacmi gerek Van’ın gerekse ülkemizin potansiyeli birlikte düşünüldüğünde bu rakam istikrarlı bir çalışma ile çok rahat yakalanabilecektir. Bu nedenle her alanda İlimiz için hedefler konulmalı ve bu hedeflere ulaşmak için çaba gösterilmelidir. Bu çabalarımız Allah’ın yardımı ile takdir bulacaktır ve arkası gelecektir.   

Son olarak neler söylemek istersiniz

Özellikle şunu belirtmek isterim ki; Van Güzel olacak. Ancak bizlerin bu güzellikler için  büyük sorumluluğu bulunmakta. Van’da yaşayan her bireyin yaşadığı mekanı daha güzel  hale getirmesi  onun en tabi bireysel sorumluluğudur. En azından yarınlara umutla ve ümitle bakmak zorundayız.  Van’a sahip çıktığımızda karşılığını fazlasıyla vereceğini hep birlikte göreceğiz. 

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.56 TL
EURO: 34.68 TL
GBP: 40.28 TL