Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-TGA TOPLANTISI 'VAN TÜRKİYE AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR KENTTİR'
TGA TOPLANTISI 'VAN TÜRKİYE AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR KENTTİR'
Eklenme Tarihi : 08.01.2021 09:39

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından düzenlenen 'Van Turizm Tanıtım Paydaşları Ortak Akıl Toplantısı'na katıldı.

 

Elite World Van Hotel’de düzenlenen toplantıda TGA Genel Müdür Yardımcısı Ertan Türkmen tarafından “İller ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması”yla ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva, TGA’nın henüz yolun başında olduğunu ifade ederek, “Görsellerinize ve sunumlarınıza baktığımda taze bir çalışmanın arifesinde olduğunuzu gördüm. Şu an için sizinle ilgili bir değerlendirmede bulunmak, bir perspektif ortaya koymak erken diye düşünüyorum. İleri ki zamanlarda çalışmalarınızı inceleyip, bu çalışmalara katkı sağlayacak fikir ve önerilerde bulunuruz.” Dedi.

 

 

“VAN ÖNEMLİ MEDENİYETLERE BAŞKENTLİK ETMİŞ”

 

Pandemiyi fırsata çevirme önerisinde bulunan Başkan Takva konuşmasını şöyle sürdürdü: “Van’a şu an gelmiş olmanızı geç kalınmış bir faaliyet olarak değerlendiriyorum. Van; İstanbul ve Ankara başkent değilken, Anadolu’nun en önemli üçlemesinden bir tanesiydi ve büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kenttir. Yani Truva neyse Tuşba’da öyle bir şehirdir. Türkiye’de mitolojisi olan kaç şehir var dediğinizde bunlardan bir tanesi Van’dır. Aynı zamanda bir kale kenttir. Bütün potansiyeli ile insanların burayı kendilerine yaşam alanı seçtiği günden bu yana bir yaşam alanından bahsediyoruz. Bu yaşam alanı Göbeklitepe’den önce var olan bir yaşam alanıdır.”

 

 

TAKVA: ÖZEL SEKTÖR ÇOKLUĞU ÖNEMLİ

 

Türkiye’nin destinasyonları bakımında Van’ın önemli ve ayrıcalıklı bir şehir olduğu vurgusu yapan Takva, “Sizler yönetim olarak Van’ın bu önemini ve değerini içselleştirmeniz gerektiğini düşünüyorum. Sizin için kamunun azlığı, özel sektörün çokluğu önemli bir avantaj olacaktır. Siz burada salt kamuyu temsil etmiş olsaydınız ve ben ciddi bir eleştiri yapacaktım. Ancak sizin bir özel sektör tarafınız var, tamamı turizmcilerden seçilmiş bir yönetiminiz var. Bu yönetim kurulunun tüm Türkiye’ye, 81 ile faydası olacağını düşünüyorum. Yönetim Kurulu sürecini takip etmiştik. Şehrimizin Turizm Bakanlığı denetimdeki işletmelerimizin azlığı nedeniyle Van’dan bir ismin temsiliyetini engellemiştir. Bu da bizim için kötü bir durum.” Şeklinde konuştu.

 

 

“VAN TÜRKİYE AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR KENTTİR”

 

Van’ın Türkiye için önemli bir kent olduğuna vurgu yapan Başkan Takva, Van için bir şey istendiğinde aslın da ülke için istendiğini aktardı. Takva konuşmasını şöyle tamamladı: “Van önemli bir kenttir. Türkiye açısından önemli bir kenttir. Vanlılar Van için bir şey istediğinde aslında ülkeleri için isterler. Bu çok anlaşılmaz ve kent değeri bakımından ele alınır. Ancak biz Van’da şu olmalıdır derken aslında bölgesel ve ülkesel zenginliğe katkı sağlayacağı bilinciyle hareket ediyoruz. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın meseleyi böyle değerlendirmesini ve şehri, havzayı böyle ele almasına inancımız tamdır.”

 

Toplantıya Vali Yardımcısı Mesut Ozan Yılmaz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bilal Sönmez, Van ESOB Başkanı İsa Berge, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van Otelciler Derneği (VANODER) Başkanı Reşat Yeşilağaç ve üyeleri, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ile turizmciler katıldı.

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.32 TL
EURO: 34.88 TL
GBP: 40.83 TL