Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-İRAN HEYETİNDEN VAN TSO’YA ZİYARET
İRAN HEYETİNDEN VAN TSO’YA ZİYARET
Eklenme Tarihi : 07.11.2019 14:33

İran Nano Teknoloji Yenilik Konseyi (INIC) Bilim ve Teknoloji Genel Sekreteri Prof. Dr. Saeed Sarkar ve beraberindeki heyet, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı (Van TSO) ziyaret etti.

 

Ziyarette Van TSO Başkanı Necdet Takva tarafından Van’ın potansiyellerine ilişkin brifing verildi.

 

Brifing sonrası konuşan Başkan Takva, odaya kayıtlı 80 İranlı tüccarın bulunduğunu söyledi. Van TSO Başkanı Necdet Takva şöyle konuştu:

 

“İran İslam Cumhuriyeti vatandaşları ile yapılan ticarette karşılıklı işbirliği ve iletişim ihtiyacının giderilmesi amacıyla odamız bünyesinde İran Tüccar Danışma Ofisini açtık. Odamızda bugüne kadar 100’ü aşkın İran heyeti kabul ettik ve görüşmeler yaptık. Aynı zamanda bizde 20 heyet ile birlikte İran’a ziyaretler gerçekleştirdik. Van’ın İran ile çok önemli ilişkileri bulunmaktadır. Kent olarak İran ile olan ilişkilerimiz ve komşuluğumuz dünya ülkelerine örnek olabilecek düzeydedir.”

 

Başkan Takva konuşmasının devamında, “Bizim komşularımızı değiştirme imkanımız olmadığı için, iyi ilişkiler kurmak ve bu düzeyde yol almak zorundayız. Bizde Van olarak İran’la bu anlamda güzel ilişkiler kurduk. Bu ilişkilerin yapılacak olan yatırımlar ile devam etmesi en büyük temennimizdir. Bu yüzden oda olarak İran’dan gelen yatırımcılara kapımız sonuna kadar açıktır.” İfadeleri kullandı.

 

İran Nano Teknoloji Yenilik Konseyi (INIC) Bilim ve Teknoloji Genel Sekreteri Prof. Dr. Saeed Sarkar’da, odanın misafir perverliğinden dolayı Van TSO Başkanı Necdet Takva’ya teşekkür etti.

Galeri
İRAN HEYETİNDEN VAN TSO’YA ZİYARET
İRAN HEYETİNDEN VAN TSO’YA ZİYARET
İRAN HEYETİNDEN VAN TSO’YA ZİYARET
İRAN HEYETİNDEN VAN TSO’YA ZİYARET
İRAN HEYETİNDEN VAN TSO’YA ZİYARET
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.51 TL
EURO: 34.72 TL
GBP: 40.63 TL