ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER- ŞEFFAF VE REKABETÇİ BİR İHALE SÜRECİ ŞART
Şeffaf ve Rekabetçi Bir İhale Süreci Şart
Eklenme Tarihi : 02.07.2019 09:21

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Kamu kurum ve kuruluşlarına kamu ihaleleri ile çağrıda bulundu.

Van’da uzun süredir devam eden ve son zamanlarda şikâyetlere konu olan kamu işleri konusunda değerlendirmeler yapan Takva, bu noktada şeffaf, rekabetçi ve sürdürülebilir bir ihale sürecinin şart olduğunu belirtti. Takva, ekonomik olarak sıkıntılı günlerden geçilmesine rağmen Van’da kurumların aksi tavır sergilediğini söyledi. Kurumların birçoğunun şeffaflıktan ve rekabet koşullardan uzak işler yaptığını, yerel üreticiye sahip çıkmadığını söyleyen Takva, bu konuda yerel üreticilerin ve firmaların es geçildiğine de vurgu yaptı. Takva, hem kamu kaynaklarının korunması, hem de rekabet ortamının sağlanması gerektiğini vurguladı. Takva, bu noktada kamudaki parçalanan, doğrudan teminlerle ve tekliflerle verilen ihalelerin firmaları etkilediğine vurgu yaparak bu konuda da kurumları hassas olmaya davet etti.