ANA SAYFA-HABER ODASI-DUYURULAR-KORONAVİRÜS SALGINI NEDENİYLE YENİ TEDBİRLER ALINDI - 30 KASIM 2020
Koronavirüs salgını nedeniyle yeni tedbirler alındı - 30 Kasım 2020

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı ardından, Koronavirüs nedeniyle açınan yeni tedbirleri açıkladı.

* Hafta içi her gün gece saat 21:00 ile sabah 05:00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

* Kısıtlama hafta sonları Cuma akşamı 21:00'den Pazartesi sabahı saat 05:00'e kadar kesintisiz devam edecek. Yani Cumartesi-Pazar sokağa çıkmak yasak olacak.

* Üretim, tedarik, lojistik, sağlık tarım ve orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışında yer alacak.

* Market bakkal kasap manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışında kalacak. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecek.

* 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

* Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecek.

* Umumi Hıfzıssıhha Kurulları illerdeki toplu taşıma hizmetlerinde salgının yayılmasına yol açan aksaklıkların tespiti ve giderilmesi amacıyla gereken tedbirleri alacak.

* Tehdit geçene kadar misafir kabulüne ara verilecek. Evlerde mevlüt, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya gelecekleri etkinlikler yasak.

* Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınacak, nikahlarda bu sayı da geçilmeyecek.

* Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu, lunapark gibi yerler faaliyetlerine ara verecek.

* AVM’lere girişte HES kod uygulamasına geçilecek.

* Kalabalık caddeler ile meydana girebilecek kişi sayısı Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ile sınırlandırılacak.

* 50 kişiden fazla olan iş yerlerinde, iş yeri hekiminin gözetiminde mevcut iş sağlığı ve güvenliği uzmanı tarafından salgın tedbirlerinin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecek.

* Yasaklar salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacak.