Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-DUYURULAR-TURİZM DESTEK PAKETİ
TURİZM DESTEK PAKETİ
Eklenme Tarihi : 19.10.2020 13:58

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Hazine destekli kefalet işlemleri kapsamında Turizm Destek Paketi için Kredi Garanti Fonu A.Ş.’ye kefalet limiti tahsis etmiştir. KOBİ ve KOBİ dışı işletmelere 01.11.2021 tarihine kadar kullandırım sağlanacaktır.


Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ile bu işletmelerin tedarikçilerinin maaş ve kira ödemeleri başta olmak üzere, sözleşme veya faturaya bağlı tüm sabit giderlerinin ve nakit ihtiyaçlarının karşılanması ve bu sayede salgının nakit akışları üzerindeki olumsuz etkisini azaltarak üretim ve istihdam kapasitelerinin korunması hedeflenmektedir.  

 

Kefalet İçin Kullanılan Kaynak

Hazine Fonu

 
İlgili Finans Kuruluşları / Kurum

Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Denizbank, Garanti BBVA, Halkbank, İş Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, QNB Finansbank, TEB, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Yapı Kredi, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası

 

Ürün Vadesi

01.11.2021 tarihini aşmamak kaydıyla azami 12 ay ödemesiz dönem olmak üzere toplam 48 ay

 

Kefalet Limiti ve Kefalet Oranları

 

 

Kullandırılabilecek Kredi Ürünleri

Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Denizbank, Garanti BBVA, Halkbank, İş Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, QNB Finansbank, TEB, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Yapı Kredi, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası
 

            Taksitli ya da rotatif olarak kullandırılacak krediler
            Nakit çekime kapalı Kredili Mevduat Hesabı
            Murabaha ürünleri 

           Kurumsal Kredi Kartı
           Doğrudan Borçlandırma Sistemi
           Tedarik Zinciri Finansmanı            
           Mal Alımı Teminat Mektubu
           Garantili Çek 

 

Kullanım Esasları

İlk aşama 01.11.2021 tarihine kadar olan ödemesiz dönemdir. Bu dönem aynı zamanda Program kapsamında Kredi Verenler tarafından yararlanıcılara tahsis edilecek limitlerin aşağıda belirtilen kredi ürünleri yoluyla kullandırımlarının yapılacağı dönemdir. Bu tarihten sonra limit mevcut olsa da kullandırım yapılmayacaktır.

İkinci aşama ise ödeme dönemidir. 01.11.2021 tarihine kadar yapılan kullandırımlar (ve varsa geri ödemeler) sonrası oluşan risk bakiyesi bu tarih itibariyle 36 aylık bir ödeme planına bağlanacaktır.

Yararlanıcıya tahsis edilen kefalet tutarının azami %10’ununa karşılık gelen kredi tutarı işletme harcamalarında kullanılmak üzere nakit olarak verilebilecektir. Firma kullandırımlarına serbest bırakılacak %10’luk kısmın üzerindeki kullandırımların üçüncü kişilere transfer edilmesi ve ayrıca finanse edilecek giderlerin tek seferde 100.000 TL üzeri olması halinde sözleşme, fatura vb. belge ile belgelendirilmesi gerekmektedir.

 

Ücret ve Komisyon

 

Başvuru Koşulları

KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.34 TL
EURO: 34.87 TL
GBP: 40.88 TL